INUPIAT´S IBBIQ KANUFIQ død den 6 maj 2013. den bedste hund i verden .

Kanuffens stamtavle

SANEKATS KEIKEWABIC SIERRA  NOATAK´S KOTZEBUE NAYAK
TUNDRA´S KEIKEWABIC YOKON KEIKEWABIC´S AKELA NOATAKS IGOR DE TARKA.  

      

WINNER INUKSUK O´NUNATAO
KEIKEWABIC´S

 INOOK

KEIKEWABIC´S SLEDGERUNNER TUNDRA OUTRIGGERS RED WOLF KEIKEWABIC´S CRISPIE PANIKPAH´S NILAK-NOATAK

   

NOATAK´S TARKSERK

 

 
 
TERRA POLAR´S FEMINA WINNER SHERPA

 

 

 

Helbred og udstillinger

reg.nr. :20041/01
Født :29.juli o1
Farve ; ulvegrå/hvid
Vægt : 38kg
Højde : 64cm
HD : A.A  AA;1
øjne :cat.fri...21/8-02(4/2-04 også fri)(9/3-06 fri)(22/5-07 fri)

(8/6-09 fri)

Den svenske trækhundetest 20-21 febr.2004

i Särna 2x3okm.

Han blev lånt som leaddog til Allan og  klarede det  flot med Xasssy ved siden og Thor bagved, de blev nr. 8 ud af 20 spand og det eneste danske der gennemførte og det hurtigste "ikke svenske".  Godt gået med kun 3 hunde!!!faktisk kun 2, Thor ville ikke gå og måtte op på slæden en del af turen ;o)

DKK: 17 aug-02 Hillerød  1.pr 1.v ukk bedste unghund
SPK : 2 dec..babyklasse SL. Bedste hanhvalp I racen

 

 

 

 

Kanuf er en dejlig hanhund vi har hentet i Norge, hos kennel Inupiat, han er født den 29juli 01. Som Qjuti er han ½ canadisk. Han er en hund med kraftigt gå på mod, og en gemytlig fyr, der er helt overbevist om, andre hundes venlighed, og I hvert tilfælde forventer han at de opfører sig ordenligt. 

Han kunne ikke drømme om at starte balladen, men han trækker sig heller ikke, hvis det nu ikke kan være anderledes..   Med andre ord, en hund efter vores hjerter, ingen slagsbror men han finder sig ikke i ALT.. er altid tilbagelænet og fuld af selvtillid, nysgerrig og sjov, lærenem. Han har sine egne meninger om det meste og gir dem gerne til kende. En meget "talende " hund.

Han er nok  den klogeste af alle de hunde vi har haft....fatter ting vældig hurtigt (men derfor er det ikke sikkert han "lytter" hver gang)....han vil meget gerne bestemme selv og er ikke altid  "til salg"  for ros og godbidder ,  så ind i mellem må vi "råbe" højt ;o)

Vi er modstandere af  korporlig afstraffelse, og kan ikke finde på at "slås" med hunden....vi bruger hjernen, det har alle hunde også meget mere respekt for.......

Han er vældig glad for at trække og og gør det rigtig godt, altid ørerne lidt  tilbage for at kunne reagerer på nye ordrer, meget god til selv at ta´ fornuftige beslutninger, fuld fart frem og en perfekt leaddog, opmærksom, klog og fattet. ;o)) og han økonomisere med kræfterne, han fortsætter når de "kulrede" er trætte;o)

Han har mange sjove ideer, bl.a. sniger han sig ind på dig bagfra, hvis han keder sig, og pludselig gør´ han dig ind i øret (hvis du sidder ned f.eks.) det er ret virkningsfuldt, så vil han lege, ha en godbid eller andet. Han kan også finde på at nappe en for at få lidt fart over feltet, altså ligge op til legen "kom og ta´ mig", og det kan gøre lidt ondt, men vi synes det er så morsomt så vi "afkoder"  ham ikke.

Om aftenen ved 11tiden, nogen gange tidligere, går han til soveværelsesdøren, sætter sig og giver et skarpt vov (betyder at han gerne vil "i seng" ) Der er altid dejlig koldt.

Han går også over til havedøren, sætter sig med ryggen til os andre og bare venter, sker der ingenting, kommer der et af hans vov-brøl, så rejser vi os og lukker døren op så han kan komme ud, næhhhnej det var ikke det......vi skal med ud eller tilbyde at lege inde...eller han går til hoveddøren og gør´ når han vil i skoven, selv køleskabet gør´ han af. Ja, han har snart fået os opdraget.

se lidt billeder Nuff som lille ;o)